Kanavos Lavender Essential Oil 20ml.

Kanavos Lavender Essential Oil 20ml.
ΚατασκευαστήςKanavos
Διαθεσιμότητα:Διαθέσιμο 1 τεμάχιο/α
Κωδικός Προϊόντος:5205056297670
Τιμή πώλησης 6,60 €
-22 %

Kanavos Lavender Essential Oil 20ml.

Γενικά : Όλα τα αιθέρια έλαια (essential oils) που  φέρουν την αντίστοιχη επισήμανση είναι φυτικής προέλευσης, καθαρές πρώτες ύλες και δεν έχουν αραιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.Τόσο στην ετικέτα όσο και στο πιστοποιητικό ανάλυσης αναφέρεται με τη βοτανική του ονομασία το φυτό από το οποίο έχει πραγματοποιηθεί η λήψη του αιθερίου ελαίου. Κάθε παρτίδα αιθερίου ελαίου που ανασυσκευάζεται ελέγχεται από Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να πιστοποιηθεί ότι οι προδιαγραφές ποιότητάς του είναι αυτές που ορίζονται από τον παραγωγό.Συνθετικά προϊόντα είναι αυτά που καλούνται ως αρώματα (fragrances) καθώς και τα βελτιωτικά οσμής και γεύσης (flavors).Τα φυσικά αιθέρια έλαια έχουν τοξικότητα και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα. Μπορούν να αραιώνονται σε ένα λάδι φορέα και να χρησιμοποιούνται για μασάζ, να διαχέονται στον αέρα από ειδικές συσκευές διάχυσης ή να θερμαίνονται πάνω από μια φλόγα κεριών.***

 Τα αιθέρια έλαια παράγονται από τα φυτά για διάφορους λόγους όπως τη διαπνοή του νερού από τα φύλλα τους θερμούς μήνες, τη προσέλκυση εντόμων, τη προστασία από φυτοφάγα ζώα και ασθένειες κ.α. Η χημική τους σύνθεση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φυτό από το οποίο προέρχονται, το τμήμα του φυτού, το κλίμα της χώρας κλπ.

 Αιθέρια έλαια - Ευεργετικές Ιδιότητες : Τα αιθέρια έλαια ανάλογα με το είδος και τη περιεκτικότητα των συστατικών τους μπορεί να εμφανίζουν μία σειρά από θεραπευτικές δράσεις και επομένως παρέχουν τη δυνατότητα χρήσης τους για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων. Για παράδειγμα, αναλγητικές, αναισθητικές, αντιαλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές, αφροδισιακές, αποσυμφορητικές, εντομοαπωθητικές κ.α.

 Αιθέρια έλαια – Προφυλάξεις : Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικά προϊόντα όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ακίνδυνα. Αποτελούν εξαιρετικά πτητικές και ερεθιστικές ουσίες στη καθαρή τους μορφή και δεν επιτρέπεται η χρήση τους απευθείας στο δέρμα (συνήθως αραιώνονται με κάποιο έλαιο – βάση π.χ. αμυγδαλέλαιο) καθώς, μπορεί να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό, ερθρότητα, κνησμό, δερματίτιδες κλπ..Για τα αιθέρια έλαια που έρχονται σε επαφή με το δέρμα συνιστάται  η δοκιμή σε μια μικρή περιοχή  για να σιγουρευτείτε οτι δεν θα σας προκαλέσουν κάποια παρενέργεια. ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ  ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ . Παράλληλα, δε θα πρέπει να εφαρμόζονται σε βλεννογόνους και στη περιοχή γύρω από τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής, προτείνεται ξέπλυμα με κάποιο φυτικό έλαιο και επικοινωνία με γιατρό. Επίσης, κατά τη χρήση αιθέριων ελαίων που προκαλούν φωτοευαισθησία όπως για παράδειγμα αγγελική, πορτοκάλι, περγαμόντο, λεμόνι κλπ. θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φως. Τέλος, δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Αιθέρια έλαια – Κατηγορίες : Ανάλογα με τη πτητικότητα τους τα αιθέρια έλαια κατατάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  • Υψηλής Νότας: είναι πιο πτητικά και έντονα. Δρουν γρήγορα και εξαφανίζονται γρήγορα ενώ η πρώτη εντύπωση τους διαρκεί για περίπου 30 λεπτά. Διεγείρουν και αναζωογονούν. Για παράδειγμα, Basil, Lemongrass, Bergamot, Lime, Corriander, Mandarin, Eucalyptus, Neroli, Grapefruit, Orange, Peppermint, Lemon, Sage, Tea Tree, Citrus, Spearmint, Tangerine, Thyme κ.α.
  • Μεσαίας Νότας: έχουν μέτρια πτητικότητα και πιο ήπια οσμή. Είναι πιο σταθερά από τα υψηλής νότας και η μυρωδιά τους ξεδιπλώνεται 1-3 ώρες μετά την εφαρμογή. Καταπραΰνουν και εξισορροπούν. Για παράδειγμα, Rosemary, Pine, Geranium, Palmarosa, Fennel, Nutmeg, Cypress, Myrtle, Chamomile, Melissa, Cardamon, Marjoram, Bay, Lavender, Juniper κ.α.
  • Χαμηλής Νότας: Είναι τα λιγότερο πτητικά και μπορεί να δράσουν σταθεροποιητικά σε ένα μείγμα διατηρώντας περισσότερο το άρωμα. Είναι πιο βαριά και πυκνά από άλλα έλαια και γενικά δρουν χαλαρωτικά. Έχουν βαθιά και συχνά γλυκιά οσμή, είναι ζεστά και αισθησιακά. Για παράδειγμα, Cedarwood, Sandalwood, Cinnamon, Valerian, Clove, Veitier, Frankincense, Ylang Ylang, Ginger, Neroli, Jasmine, Patchouli, Myrrh, Rose κ.α.

Αιθέρια έλαια – Ανάμειξη : Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζεται κατά την ανάμειξη των αιθέριων ελαίων είναι η επίτευξη της διατήρησης της μυρωδιάς τους στο τελικό σκεύασμα καθώς αυτή συχνά εξασθενεί πολύ γρήγορα. Το συχνότερο λάθος είναι η χρήση μόνο αιθέριων ελαίων υψηλής νότας τα οποία είναι και τα περισσότερο πτητικά. Για το λόγο αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυασμός αιθέριων ελαίων διαφορετικής νότας με τρόπο τέτοιο ώστε το άρωμα του μείγματος να διαρκεί πολύ περισσότερο. Συγκεκριμένα, αποτελεσματική θεωρείται η παρακάτω αναλογία:

  • Χαμηλής Νότας – 20%
  • Μεσαίας Νότας– 50%
  • Υψηλής Νότας– 30%

Τα ποσοστά αυτά αναφέρονται στο μείγμα τους. Για παράδειγμα: εάν στο προϊόν θέλουμε να προσθέσουμε συνολικά 10 σταγόνες μείγματος αιθέριων ελαίων τότε, θα χρησιμοποιήσουμε 2στγ. αιθέριου ελαίου χαμηλής, 5στγ. μεσαίας και 3στγ. υψηλής νότας.

Αντενδείξεις - προφυλάξεις: Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε χαμηλή αρτηριακή πίεση και σε περιπτώσεις υπερευαισθησίας.